T. 0513 - 64 85 44

In de ban van het boek Pluk van de Petteflet

“Mijn naam is Hanny van Lune en ik woon in Heerenveen. Ik ben de trotse moeder van 5 prachtige kinderen en heb ruim 20 jaar ervaring in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht, later als adjunct directeur en intern begeleider. Het opzetten van een eigen kindercentrum is voor mij een jarenlange droom geweest. Deze droom heb ik gerealiseerd sinds 2011.

Puk en de PettefletDe naam Torteltuin is afkomstig uit een boek van Annie M.G. Schmidt en wel “Pluk van de Petteflet”. In dit verhaal strijdt Pluk met vele vriendjes om het behoud van een park midden in de stad. Dit park, de Torteltuin, is voor veel dieren, waaronder tortelduiven, een veilig onderkomen en voor de kinderen een fijne plek om te spelen.

Ik wil met het centrum kinderen ook een plek bieden waar zij ongestoord en met veel plezier kunnen leren en werken. Met de natuur als grote inspiratiebron. Daarmee stond de naam Torteltuin voor mij direct vast.
Net als mijn kinderen was ik in de ban van het boek Pluk van de Petteflet. Rond kinderbedtijd heb ik hun daar vaak stukjes uit voorgelezen. Het verhaal werkte betoverend. Ook voor mij. Als volwassene zie je ook de ongekende originaliteit en dosis humor. En besef je dat kinderen door te spelen eindeloos kunnen fantaseren, creatief en sociaal bezig zijn.

Lekker experimenteren met water vuur, geuren, geluiden…. Op veel plaatsen waar ze komen – scholen, ziekenhuizen, restaurants, musea- zijn er nauwelijks voorwerpen die ze mogen aanraken, waar ze een beetje mee mogen prutsen.

Creativiteit is voor mij een belangrijke pijler en vormt de basis voor een brede ontwikkeling van het kind. Dit is tegelijk de basis voor kindercentrum de Torteltuin, een plek waar kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders zich helemaal thuis voelen. Uiteraard staat het kind in alles centraal.

Lieve, inspirerende , enthousiaste en betrokken pedagogische medewerkers verzorgen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling. En de omgeving (binnen en buiten…..) is daarbij zo ingericht dat het veilig maar ook uitdagend is.”.